Pisana Loka – Paleta doživetij!

Pred nami je nova edicija največjega škofjeloškega festivala Pisana Loka, ki že tretje leto zapored poteka v strnjenem desetdnevnem terminu. Programske vsebine so ponovno raznolike in medgeneracijske, s čimer poskušamo zadostiti potrebam vseh prebivalcev in prebivalk Škofje Loke. Pri tem se trudimo zasledovati javni kulturni interes, tako so nam vodilo kvalitetne, inovativne, ustvarjalne kulturne vsebine, ki skušajo ponesti glas o festivalu daleč čez meje lokalne skupnosti. Z letošnjim programom želimo nagovoriti in pridobiti tudi tiste obiskovalce – občane, ki jim kulturne vsebine niso na prvem mestu, na drugi strani pa so njihove priljubljene vsebine še kako prisotne v našem mestu. Zato smo kot letošnjo novost na eni strani vpeljali tudi nekaj športnih in miselnih aktivnosti (odbojka), na drugi strani pa vključili tudi nekaj tehničnih vsebin, ki so v današnjem času zelo aktualne.

V zadnjih dveh letih smo gostili glasbene izvajalce kot so Laibach, Bajaga & Instruktori, Klemen Klemen & Dubzilla, Repetitor, Neca Falk & Maček Muri, Vasko Atanasovski Trio, Zlatko & Optimisti, Katarina Juvančič & Dejan Lapanja in mnoge druge.

Ob tem smo izvedli tudi kopico drugih dogodkov (ulične predstave, otroške koncerte, javne tribune, razstave, delavnice, improvizacijsko gledališče).

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili tudi Občini Škofja Loka kot glavnemu sofinancerju in pobudniku ter sodelujočim organizacijam, posameznikom, in gostinskim lokalom, ki so v zadnjih letih pristopili k naši viziji Pisane Loke.

Ne smemo pozabiti tudi na številne obiskovalce, ki s svojo prisotnostjo osmišljajo naša prizadevanja, hvala in se vidimo tudi letos!

Organizacijska ekipa:

 

Tine Hafner, Tomaž Furlan, Petra Čičić, Miha Peternel, Ana Bassin, Martin Štamcar, Irena Žaucer, Žiga Srebot – Jelovšek, Matjaž Vouk, Rebeka Arhar