Spoštovane občanke, spoštovani občani!

Leto je vse prehitro naokrog. Komaj minejo kostanjeve počitnice, že nas z zvrhano vrečo dobrot pričaka prvi od treh dobrih decembrskih mož – Sveti Miklavž!

A v Loki ga ne spremljajo le zvesti peklenščki, pač pa nas skupaj z Miklavžem tradicionalno obiščejo tudi slovenski vinarji in Milavžev luft, ki nas z raznoliko ponudbo prazničnih dobrot in drobnih pozornosti zaniha v čarobno praznični čas.

Letos nam bo Miklavž prinesel tudi povsem novo božično-novoletno okrasitev in osvetlitev, ki bo še bolj poudarila skrivnostno praznično vzdušje v našem mestu.

Magični lesk Sončnega kolesa bo zažarel na Miklavžev večer, spremljal pa nas bo vse do novega leta in še čez. Tudi program prireditev letošnjega Belega decembra bo nadvse prijeten, vesel in res pisan. Čisto za vsakogar se bo našlo kaj zanimivega.

Otroke bo poleg vseh treh decembrskih dobrih mož obiskal tudi Maček Muri in Starka Zima ter drugi filmski in lutkovni junaki. Za tiste nekoliko starejše, pa se bo v Loki zgodil pravi rokerski festival, po gradu Divja Loka poimenovan ”Wildenrock day”! V nadaljevanju pa bodo zimske decembrske večere dodobra razgreli koncerti jazza, latina, reggeaja, šansona, vročega diska in funka.

Vse do Silvestrovega, ko bomo na Placu skupaj z ansamblom Hozentregarji pričakali novo leto….

Pridite, veselimo se in praznujmo skupaj. Praznični december je namreč vselej čas novega upanja in kovanja smelih načrtov, tako zasebnih kot poslovnih, pa tudi tistih za dobro skupnosti. Predvsem pa čas prijetnega druženja in podarjanja drobnih pozornosti. Prazniki naj bodo lepa priložnost, da svojim najbližjim, otrokom, prijateljem, znancem in sodelavcem iskreno izrazimo hvaležnost in jim zaželimo izpolnitev vseh skritih želja.

Ne pozabimo pa tudi nase in na svoje skrite želje in potrebe.

Vsem občankam in občanom Škofje Loke ter obiskovalcem našega mesta ob prihajajočih božičnih praznikih in novem letu želim obilo zdravja, zadovoljstva, veselja, razumevanja in predvsem medsebojnega spoštovanja ter dobrega sodelovanja.

mag. Miha Ješe, župan Občine Škofja Loka